Katkı maddeleri o kadar bıktırdı ki yaklaşık iki yıldır yoğurdumuzu da kendimiz yapıyoruz. Bu da yetmedi dün ilk kez tereyağı yaptım. Yoğurt yapmak için aldıgımız sütün kaymağını uzun zamandır biriktiriyordum, dün hamaratlığım tuttu ve biraz araştırdıktan sonra işe koyuldum. Önce kaymakları soguk su ile uzun süre çırptım daha sonra ince tel süzgeçten geçirdim. Pek başarılı olduğumu söyleyemem sonuçta kaymakla tereyağ arası bir şey oldu .Bana yapımı çok zor geldi belkide bilmediğimden kolay yolla yapımını bilen varsa lütfen söylesin;))
6 Haziran 2010 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Bizim teryağ makinamız var. küçük bir çamaşır makinasına benziyor içine yağlı yoğurt bu ve su konuyor ve çalıştılıyor aynı yöne dönerek yaklaşık yarım saat sonra top halinde terayağ hazır demektir. Biraz daha kaşıkla toparlanır ve top şeklinde tuzlu ve ya tuzsuz saklanır kalan ayran ister ayran olarak tüketilir istenirse torbaya konur ve süzme yoğurt yapılır. Bu makina biraz hayvancılıka uğraşanlar için sanırım ama küçük ayran yapan sürehilerle de yapıldığını duydum ama hiç denemedim.
su dolu kavanoza koyuyorsunuz ve onu çalkalıyorsun ne bileyim en azından yoruldukça dinlenme şansın yarın devam ederim,eşim çalkalasın şansın var ellerine sağlık
bende nasıl yapıldıgını bilmiyorum ama denemek istedim.ellerine saglık.
Sevgili Ufuk hanım, bloğuma bırakmış olduğunuz mesaja çok mutlu oldum.
Bir asker eşi ve ailenin parçası olarak duygu ve düşüncelerimizi yansıtmak istedim.Bizler bir bütünüz....
Güzellikleri paylaşmada herzaman görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın....
canım ev yapımı herşey daha sağlıklı tabi...ben çocuklar küçükken onlara kahvaltılık tereyağı yapardım mamalarına da katardım...Sütün kaymağını biriktirir blendırın içine koyar üzerine de buzlu su ilave ederek son hız ayarında çalıştırırdım...Çok kolay ve pratik oluyor bu şekilde...Blendırın üzerine çıkan ve soğuk sudan ayrılan yağ parçalarını süzüp kullanabilirsin.Sevgiler...
Yorum Gönder