12 Eylül 2009 Cumartesi

ÇIĞIRTMA

Bergamaya özgü yöresel bir yemek olan çığırtma patlıcanlı,domates,soğan,sarımsak ve bol maydonozlu zeytinyağlı bir yemek. Alacalı soyduğumuz patlıcanları koparmadan helezonik bir şekilde bıçakla kesiyoruz. Daha sonra kızgın yağda hafif kızartıyoruz. Bolca doğradığımız soğan,domates ve sarımsaklarla patlıcanların üzerini kapatıyoruz,tuz ve şeker ilavesiyle hafif ateşte kendi suyuyla karıştırmadan pişirip,servis sırasında üzerine bol maydonoz yapıyoruz. Afiyetler olsuuuun:)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

İMAM BAYILDI NIN MALZEMELERİ VAR PATLICANIN HER TÜRLÜSÜNÜ ÇOK SEVERİM DENEYECEĞİM.TEŞEKKÜRLER