12 Eylül 2009 Cumartesi
ÇIĞIRTMA
Bergamaya özgü yöresel bir yemek olan çığırtma patlıcanlı,domates,soğan,sarımsak ve bol maydonozlu zeytinyağlı bir yemek. Alacalı soyduğumuz patlıcanları koparmadan helezonik bir şekilde bıçakla kesiyoruz. Daha sonra kızgın yağda hafif kızartıyoruz. Bolca doğradığımız soğan,domates ve sarımsaklarla patlıcanların üzerini kapatıyoruz,tuz ve şeker ilavesiyle hafif ateşte kendi suyuyla karıştırmadan pişirip,servis sırasında üzerine bol maydonoz yapıyoruz. Afiyetler olsuuuun:)
Etiketler:
çığırtma,
çığırtma tarifi,
patlıcanlı yemek tarifi,
yöresel tatlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
İMAM BAYILDI NIN MALZEMELERİ VAR PATLICANIN HER TÜRLÜSÜNÜ ÇOK SEVERİM DENEYECEĞİM.TEŞEKKÜRLER
Yorum Gönder