Kalburabastı tatlısı bana nedense hep eskiyi, eski bayram ve ramazanları hatırlatır. Sanki o zamanlar daha mı çok yapılıyordu? Birkaç ay önce arkadaşımda yedim gerçekten çok güzeldi hemen tarifini aldım ve yaptım. Yapımıda tarifide çok kolay hatta ben bir kısmını pişmiş olarak saklayıp daha sonra şurupladım çok da güzel oldu.
Malzemeler:
1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış)
1 su bardağı zeytinyağı
Aldıgı kadar un, kabartma tozu, vanilya
İçi için ceviz
Şurub için:
3 kase şeker
3 kase su
şeker ve su kaynamaya başladıktan sonra 7 dk kaynatılır.
Bütün malzemalari karıştırdıktan sonra elimizde pogaça gibi açıp içine cevizini koyduktan sonra rende üzerinde kapatarak 170 derecede pişiriyoruz.Dondurmaylada nefis oluyor.
28 Nisan 2010 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
bayılırım ben bu tatlıya,babannem çok sık yapardı.
ellerine sağlık
harika gözüküyor...eminim tadıda güzeldir
Ben de çok severim kalburabasıtıyı ellerine sağlık ablacım harika görünüyor, artık bizi bir çaya çağırırsın di mi? :D Sevgiler...
ellerine saglık.
Allah tutmayın beni :)
Yorum Gönder