1 Ocak 2009 Perşembe

YENİ YIL PASTAM


Yılbaşı günleri saat 12'de pasta yemek gibi bir alışkanlıgım var. Son birkaç yıldır da bu kabaklı pasta oluyor. Mevsimin kış olması dışarıdaki kar, soguk aklıma bal kabagını getiriyor. Tatlısını sevdigim için pastasınada bayılıyorum .

Çok güzel yemek blogları var onun için tarif vermiyecegim ama isterseniz daha sonra yazarım.Benim sabahları bile aç karnına yediğim pastayı bakalım begenecekmisiniz:))

3 yorum:

Adsız dedi ki...

haarika görünüyor ve eminimki tadı da çok güzel ve çok hafiftir..
bu arada harika bir blogunuz var yaptıklarınızı çook beğeniyorum
sevgiler..

embir dedi ki...

merak ettim acaba tarifi nasılmış? Birde rica etsem şu kelime doğrulama işini kaldırsanız. Daha rahat yorum yazılır. Kolay gelsin. Bu arada mutlu seneler

ufuk dedi ki...

Embir'cim öncelikle kabaklarımızı tatlı olarak pişirip suyunu ayırıyoruz kabakları eziyoruz.Hazır kek tabanını bu su ile ıslatıp üzerine sırası ile kabak,kaymak(bir kutu süt kaymagı) ve düvülmüş ceviz koyuyoruz.Üstüne yine ıslatmış oldugumuz kekin diger parçasını koyup kabak püresi ile her tarafını kaplıyoruz.En üste birazcık tahin gezdiriyoruz(Evde olmadıgı için ben ceviz koydum.tahinli daha leziz)Süper bir tat.yapınca haberim olsun....Yemeye gelerim:))