28 Mart 2009 Cumartesi

HAMSİLİ PİLAV


Eveettt....bende hamsili pilav yaptım. İlk aşamam hamsilerin temizlenmesi ve borcama bu şekilde dizilmesi. İkinci aşamam ise iç pilavının konup, hamsilerle üzerinin kapatılması.
,


Benim iç pilavı ege usulü oldu. Karadenizliler kızmasın;) Ve muhteşem sonuç............kendimle azıcık gurur duydum ve şımardım sanki;))) sizce.........





7 yorum:

ŞANSLI dedi ki...

Çok güzel görünüyor...
Ellerne sağlık...
Bende karadeniziyim..
İç pilavın ege usulu olmasında bir sakınca yok.
sevgiyle kal

GeCe dedi ki...

ellerine sağlık ege usulu nasıl oldu ben orjinalinide bilmiyoruum da :))

beyaz mendil dedi ki...

Bunun tamamını alabilirmiyim:)))Ellerine sağlık,nefis görünüyor.

tasarım mekani dedi ki...

ohhoo... cok guzel becermissin... ellerine saglik... hamsi olsunda ic pilavi nasil olursa olsun.. sorun yok bence ;)) sevgiler medinem

ufuk dedi ki...

tarifini isteyen arkadaşlara nacizane;)bu borcama 1.5kg hamsi tam geliyor.iç pilavı ise 1 s.b pirinç(çigden sadece ıslatılmış)bir demet maydonoz ve taze soğan, bunları ince kıyarak piriçle karıştırıyoruz.içini hamsi ile kapladıgımız tabaka yerleştirip üzerini tekrar hamsi ile kapatıyoruz. üzerine 1 bardak su dökerek fırında pişiriyoruz. kolay gelsin;)))

beyaz mendil dedi ki...

Geldim,aldım Gidiyorum:))Teşekkürler hayatım.

üç böcek bir çiçek dedi ki...

BENBİR TRABZONLUU OLARAK BAYILDIM ENFES GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER