9 Aralık 2008 Salı

KADAYIF GÜZELİ


hafif bir bayram tatlısı..
malzemeler:
  • 250 gr Kadayıf
  • 2 subardagı ceviz
  • 1 su bardagı şeker
  • 1 litre süt
  • 4 kaşık un
  • 1 bardak şeker
  • 1 paket kremşanti

Yapılışı:

Kadayıf, şeker ve ceviz kısık ateşte kadayıflar kızarıncaya kadar kavrulur.Diger tarafta süt, un ve şekerle muhallebi yapılır.Kremşanti üzerindeki tarife göre hazırlanır.Ilımış olan muhallebiye hazırlamış oldugumuz kremşanti karıştırılır.Hazırlamış oldugumuz kup lara veya dikdörtgen borcamın altına kavurdugumuz kadayıfın yarısı yayılır. Bunun üzerine muhallebili karışım dökülür.En üste ayırdıgımız kadayıf yayılarak bastırılır. Kesilerek servis yapılır. Kadayıfla muhallebinim karışımı hoş bir tat......Denemeye deger.....


Hiç yorum yok: