25 Şubat 2009 Çarşamba

ÇÖMLEKTE YOĞURT


Evetttt..... sonunda yoğurt yaptım....
Yoğurtun ne kadar faydalı oldugunu hepimiz biliyoruz. Fakat katkı maddeleri yüzünden ağız tadı ile tüketemiyoruz.Çocuklar küçükken, onlara minik kavanozlarda taze taze yapıyordum. Ne zaman çocuklar büyüdü evde yoğurt yapma işide bitti. Son zamanlarda daha faydalı oldugunu düşünerek yeniden yapmaya başladım. Bir iki denemeden sonra sonuç süper:)))

Tabii sütü uzun süre kaynattıgım için tencerenin resmen dibi tutuyor. Onun içinde pratik bir çözüm buldum........herzaman olmamakla birlikte arada bir tencerenin (çelik) içini çok çok az lavoba aç ile fırçalayınca harika oluyor. Sonra bol su ile birkaç kez yıkamayı unutmamak gerekiyor.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

sütü uzun süre mi kaynatmak gerekiyor hani serçe parmağını sokuyorduk yakmayacak derecede oluyordu? bu arada da o kadar mı güzel görünür bir yoğurt :)

Adsız dedi ki...

Helal sana evde yoğurt yapmaya bir fırsat olmadı.
Çömlekte de ne güzel olmuştur.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

zehra dedi ki...

ayy ne guzel gorunuyor masallah masallah

kedicibasi dedi ki...

çok güzel görünüyor elinize sağlık mmm.. ye beni diyor resmen:))

embir dedi ki...

afiyet olsun, katkısız yoğurt en güzeli.

durutarifler dedi ki...

Ben tam iki hafta uğraşmıştım. Bİr türlü tutturamamıştım. O dönemde oğluşuma komşularım yapmıştı hep yoğurdu. Onların bir kerede tutturmasına deli olurdum ben
Valla bravo sana

beyaz mendil dedi ki...

Canım birden yoğurt istedi,ellerine sağlık canım,afiyet olsun.Sevgilerimle

Unknown dedi ki...

Tesadüfen yoğurt mayalama yazınızı okudum.Sütü kaynama başladıktan sonra ,sadece 3 dakka kepçeyle havalandırarak karıştırın.3 dakkadan fazla kaynarsa faydalı mikro organizmalarıda ölür.İçinde hiç bir şey kalmaz.25 senedir böyle uygularım.Faydam olur diye belirttim.