14 Mart 2009 Cumartesi

HAFTASONU KAHVALTISINA..


Sarımsaklı ekmekle, mantarlı ommlet.. Biz bu sabah yapıp yedik hemen resmini çekip sizlerle paylaşmak istedim ki sizde yarın pazar kahvaltısına düşünebilirsiniz diye.
Mantarlı Omlet:
Yarım kilo mantarı doğrayıp yağda kavurun ve suyunu bıraktıktan sora iki tane kıyılmış taze soğanı da ekleyip, karabiber ve tuz ilave ederek pişirin. Daha sonra hazırladığınız omletin içine bu mantarlı karışımı ekleyip bi güzel servis yapın:)
Sarımsaklı Ekmek:
Rondonun içine tereyağı, maydanoz ve iki diş sarımsağı atın, hem maydonoz incecik kıyılmış hem de tereyağıyla iyice karışmış oluyor. Sonra dilimlediğiniz ekmeklerin üzerine çok az yağ sürüp hazırladığını bu karışımı üzerine sürüp fırına atın, tereyağı eriyip ekmekler çıtırlaşınca fırından alıp servis edin.
Tarifler kızımdan..bizim çok hoşumuza gitti bakalım sizler yaptığınızda beğenecekmisiniz:) Bu arada sarımsaklı ekmeği biz böyle yapıyoruz ama daha değişik bir tarifi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim
Afiyet olsuuuunn;))

9 yorum:

TATESAL dedi ki...

İkiside nefis görünüyorlar.Ama mantarlı karışımı omletin içine koydum demişsiniz,bu omlet krep gibi mi?yoksa farklı birşey mi?
Kızınızda lezzetten çokiyi anlıyor galiba,ellerinize sağlık...

3prenses dedi ki...

sarmısaklı ekmek hep denemek istiyorum.bu tarifi deniyicem teşekkürler.

GeCe dedi ki...

ellerine sağlık güzel bir sofra

durutarifler dedi ki...

Afiyet şeker olsun efendim.
İkise çok güzel görünüyor.
Pazar kahvaltılarınız bol bol olsun inşallah

beyaz mendil dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Afiyet olsunsize:))Biz sadece bakabniliyoruz oradan alamıyoruz:))

embir dedi ki...

iştah açıcı olmuşlar,

Kujum mantarı çok sever önümüzdeki hafta sonu denemek istiyorum.

Sarımsaklı ekmeği Pakistan'da arkadaşım yapıyordu bende bir kez ondan gördüğüm şekliyle evde yapmıştım. Doğru hatılıyorsam o çok az dereotu tereyağı ve tuzu karıştırıyordu ama dereotu çok az sizin ekmeklerdeki gibi tamamen kaplı olmuyor. Sonra onları aliminyum folyoya tek tek ya da ikili ikili sarıp fırında pişiriyordu. Servis yaparken daha kolay oluyor. Hani değişik bilen varsa deyince paylaşmak istedim.

sesiber dedi ki...

sarmısaklı ekmek çok güzel görünüyor, mutlaka denemeliyim. teşekkür ederim.

Sevde dedi ki...

of of of arkadaşım nasıl bir güzllik bunlaryaaaaaaa.
Bayıldımmmmmmmm

Emre dedi ki...

Ellerinize sağlık sizin tarifinizi de en kısa zamanda denemek istiyorum..
Ama ben eski bir İtalyan usulü sarımsaklı ekmek tarifi biliyorum. Benimki daha farklı.
Ekmekleri her zaman yaptığımız gibi kızartıyoruz. Üzerlerine sarımsağı çiğ olarak sürüyoruz. Sarımsak sıcak ekmeğin üzerinde aynı yağ gibi eriyor zaten. Sonra domatesleri küp küp doğruyoruz sıvı yağın içinde sarımsakla birlikte güzelce pişiriyoruz. (ben içine fesleğen de koyuyorum domatesle çok yakıştırdığım için.) sonra bu domatesli sosu sıcak ekmeklerimizin üzerine koyup servis yapıyoruz. Çok beğenilen bi tarif bu. Bu tarif eskiden İtalyanın fakir halkı tarafından yapılıyormuş. Ama artık çok sevilen bir yemek.. :D