5 Ekim 2009 Pazartesi

SEBZELİ ENGİNAR


Değişik bir enginar yemeği. Özellikle egelilerin vazgeçemediği karaciğer dostu enginarın tarifi usta oyuncu Çolpan İlhan'dan. Genelde enginarı içbaklalı, bezelye ve havuçlu yada pirinçli dolmasını yaparız. Bu ise daha farklı bir tat....denemek isterseniz......enginarları dörde bölüp tencerenin altına yerleştiriyoruz. Üzerine bolca taze sogan , dereotu ve her enginar için bir tatlı kaşıgı pirinç karıştırarak koyuyoruz. İki limon suyu ve yarım çay bardagı zeytinyagını iyice çırpıp boza kıvamına getirip tuz ilavesi ile üstüne gezdiriyoruz. Kısık ateşte karıştırmadan pişiriyoruz. Afiyet olsun..

5 yorum:

Eylem dedi ki...

ah birde bizim evde enginar yense hemen yapacagım.ellerine saglık.

tugbatugba dedi ki...

ya ben bu enginarı bir sevemedim ama güzel gözüküyor...

nalan dedi ki...

Geçen yıltanıştık ve kayboldun gitti.Nerelerdesin kuzum.
enginarı çok severim bunu da deneyeceğim.
sevgiler

nilay dedi ki...

Nefiiissss bir görüntü. Ellerine sağlık, eminim çok da güzel olmuştur.

Sevgiler

Gokce dedi ki...

mutlaka deneyeceğim, eşim enginara deli olur, onun sayesinde artık ben de seviyorum :)buzlukta her zaman hazır bulunuyor :)