6 Haziran 2010 Pazar

TEREYAĞIMSI BİRŞEY YAPTIM

Katkı maddeleri o kadar bıktırdı ki yaklaşık iki yıldır yoğurdumuzu da kendimiz yapıyoruz. Bu da yetmedi dün ilk kez tereyağı yaptım. Yoğurt yapmak için aldıgımız sütün kaymağını uzun zamandır biriktiriyordum, dün hamaratlığım tuttu ve biraz araştırdıktan sonra işe koyuldum. Önce kaymakları soguk su ile uzun süre çırptım daha sonra ince tel süzgeçten geçirdim. Pek başarılı olduğumu söyleyemem sonuçta kaymakla tereyağ arası bir şey oldu .Bana yapımı çok zor geldi belkide bilmediğimden kolay yolla yapımını bilen varsa lütfen söylesin;))

6 yorum:

Anne Kaz dedi ki...

Bizim teryağ makinamız var. küçük bir çamaşır makinasına benziyor içine yağlı yoğurt bu ve su konuyor ve çalıştılıyor aynı yöne dönerek yaklaşık yarım saat sonra top halinde terayağ hazır demektir. Biraz daha kaşıkla toparlanır ve top şeklinde tuzlu ve ya tuzsuz saklanır kalan ayran ister ayran olarak tüketilir istenirse torbaya konur ve süzme yoğurt yapılır. Bu makina biraz hayvancılıka uğraşanlar için sanırım ama küçük ayran yapan sürehilerle de yapıldığını duydum ama hiç denemedim.

aydilber dedi ki...

su dolu kavanoza koyuyorsunuz ve onu çalkalıyorsun ne bileyim en azından yoruldukça dinlenme şansın yarın devam ederim,eşim çalkalasın şansın var ellerine sağlık

Eylem dedi ki...

bende nasıl yapıldıgını bilmiyorum ama denemek istedim.ellerine saglık.

nurşen dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım,blogcanlarım Blogkulübü'nde 15 gün sürecek olan Yemekteyiz etkinliği başlıyor, etkinlikte evsahipliğini ben ( http://nursen-yemek.blogspot.com/ ) yapacağım.Konuklara ikram edeceğimiz yemekler sizin elemeğiniz olacak.Yemek tariflerinizi 'Blog Kulübü Yemekteyiz etkinliğine' göndererek kendi sitenizde yayınlayıp,bana haber vererek etkinliğimize katılabilirsiniz.Bende yemek tariflerinizi resimleri + sitenizin linkiyle benim bloğumda, bir menü oluştuğunda yemeklerinizin resimleri + sitenizin linkiyle Blog Kulübünde yayınlayacağım.Yemek tarifleri 6 kategoriden oluşacak,isterseniz sadece bir kategoriye,isterseniz bütün kategorilere tarif gönderebilirsiniz. Yemek tarifleri için kategoriler şöyle ;
1) ÇORBA
2) APERATİF
3) SALATA
4) ANA YEMEK
5) ZEYTİNYAĞLI
6) TATLI
Bu devatiyeyi okuyan bütün blogcanlarımı etkinliğe davet ediyorum

Evimin İncileri Belgin dedi ki...

Sevgili Ufuk hanım, bloğuma bırakmış olduğunuz mesaja çok mutlu oldum.

Bir asker eşi ve ailenin parçası olarak duygu ve düşüncelerimizi yansıtmak istedim.Bizler bir bütünüz....

Güzellikleri paylaşmada herzaman görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın....

tatesal dedi ki...

canım ev yapımı herşey daha sağlıklı tabi...ben çocuklar küçükken onlara kahvaltılık tereyağı yapardım mamalarına da katardım...Sütün kaymağını biriktirir blendırın içine koyar üzerine de buzlu su ilave ederek son hız ayarında çalıştırırdım...Çok kolay ve pratik oluyor bu şekilde...Blendırın üzerine çıkan ve soğuk sudan ayrılan yağ parçalarını süzüp kullanabilirsin.Sevgiler...