14 Aralık 2008 Pazar

MISIR EKMEĞİ


Yaz tatilinde karadeniz deydik.Tabikide bol bol mısır ekmeği yedik ve tarif aldım:))

Denemek bugüne nasipmiş, ben tadını begendim ellerime saglık . deneme amaçlı oldugu için malzemelerini azalttım onun için ince oldu. Daha kalın olmasını istiyorsak malzemelerini fazlalaştırabiliriz.


Malzemeler:



  • 1 subardagı mısırunu

  • 1 subardagı un

  • 1 su bardagı süt

  • 1/2 su bardagı sıvıyag

  • kabartma tozu tuz

Bütün malzemeleri karıştırıp kalıba döküyoruz. 180-200 derece arası fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.....

2 yorum:

Haydins dedi ki...

Annecıgım de cok guzel yapardı tarıf alamamıstım zamanında hep goz kararı yaptıgından..

ufuk dedi ki...

Anneciginin ellerine saglık, eminim onunki daha güzeldir.Benim bu yaptıgım ekmekle kek arası bişe oldu fakat tadı harika....