12 Ocak 2010 Salı

KAPAMA


Herkese iyi haftalar. Bugün sıkça yaptığım ve beğenerek yediğimiz yöresel adı kapama yaygın olarakta büryan diye bilinen nefis bir yemek var. Tavukla olduğu gibi etle de çok güzel oluyor. Yapılışı  çok basit ve fazla da zaman almayan bir yemek. Kullanmak istediğiniz tavuk veya eti sulu bir şekilde pişirip kapamayı yapacağımız tencerenin altına sıkıca yerleştiriyoruz. Ayrı bir tencerede rendelediğimiz bir adet soğanı az yağ ile kavurup üzerine daha önceden ıslattıp süzdüğümüz pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz(ben pirinci 3 bardak kullandım). Kavrulan pirinçleri de tavuk veya etlerin üzerine yerleştirip 1e 1.5 oranında et suyu koyup pişiriyoruz.Pişme işlemi bitip düz bir tabağa ters çevirince servise hazır oluyor ve iştahla yeniyor ;))

5 yorum:

ŞANSLI dedi ki...

Afiyet olsun canım.
Sevgiler...

orgucuoyuncakcınine dedi ki...

YEME DE YANINDA YAT.AFİYET OLSUN.

cansudere dedi ki...

harika görünüyor ellerine saglık sevgiler..

Çınar dedi ki...

Yugoslav göçmeni arkadaşlarımıza her gittiğimizde yapar büryanı. Çok severiz. Ellerine sağlık.

Sevgiler

nilay dedi ki...

Kapama hem çok pratik hemde çok lezzetli bir yemek. Ellerine sağlık.